torstai 26. tammikuuta 2012

Parsakaaliwokki

Parsakaaliwokkia olen kokannut kerran aikaisemminkin ja siitä tykättiin niin paljon, että laitoin sitä eilen uudestaan. Valmistusaika puolisen tuntia, ja näillä määrillä tuli noin kuuden hengen annos, eli kahdelle hengelle kolmeksi päiväksi. On ihan kätevää, kun ei tarvitse laittaa ruokaa joka päivä. Yleensä pyrin laittamaan kahden päivän ruuat kerralla, mutta tätä nyt tuli vähän enemmän. On kuitenkin niiiiin hyvää ettei haittaa ollenkaan! Ja kokonaan taas vegaanista.

400g eli kaksi pussia pakasteparsakaalia
340g eli kaksi tölkkiä herkkusieniä
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
3 cm pätkä tuoretta inkiväärinjuurta
2 rkl soijakastiketta
1 rkl fariinisokeria
1 kasvisliemikuutio
2 dl vettä
suurustetta, esim Maizenaa
öljyä


Keitä vettä vedenkeittimessä tai kattilassa. Kuullota isoiksi suikaleiksi leikattu sipuli öljyssä (wokki)pannulla ja lisää parsakaalit, herkkusienet ja valkosipulin kynnet. Kuori pätkä inkiväärinjuurta ja raasta se sekaan. Mittaa vesi esimerkiksi isoon mukiin, ja sekoita siihen kasvisliemikuutio, fariinisokeri, soijakastike ja suurustetta paketin ohjeen mukaan. Lisää pannulle ja wokkaile sen aikaa, että liemi suurustuu ja parsakaalit ovat kypsiä mutta vielä rapeita. Tarjoile esimerkiksi nuudelien kanssa. 

Ensimmäistä kertaa sain palautetta että ruoka ei ollut hyvää, vaan itse asiassa harvinaisen syömäkelvotonta. Pitkän ja hartaan maistelun ja tutkimisen jälkeen tulimme siihen tulokseen, että nuudelikattilaan oli jäänyt pesuainetta. (Huom! Minä en tiskaa meillä!) Seuraavana päivänä uudet nuudelit ja lopputulos erinomainen. En siis ole kuulemma kertaakaan kokannut edes "ihan ok" -ruokaa vaan aina huippuhyvää - tästä kunniamaininnasta olen huomattavan ylpeä!

Inkiväärinjuuresta täytyy vielä mainita, että sen olemassaolon olen havainnut vasta hetki sitten ja tykästynyt kovasti. Yhdestä juurimohkulasta riittää vielä useaksi kerraksi, ja kelmuun käärittynä jääkaapissa se tuntuisi säilyvän yllättävän pitkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti