perjantai 9. maaliskuuta 2012

Sieni-"pekoni"pasta

Heipä hei, täällä Luna! Jeee, olen 21v kotivegaani(=vege, mutta teen itse useimmiten vegaaniruokaa. Jos syön ulkona eikä vegaaniruokaa ole tarjolla niin syön kyllä vaikka ruuassa olisi joku maitotuote tai kananmunaa) ja luomua teen aina mahdollisuuksien mukaan. Ensimmäinen ruoka mitä ajattelin mainostaa on helppo mutta maistuva arkiruoka, jonka kaverina voi syödä sekä pastaa että perunaa maun mukaan :)


Huomautuksena se, että käyttämässäni Hälsans Kök:in "á la Bacon"-soijalihassa on käytetty valkuaisjauhetta, joten vegaanisesta tämä minun versioni ei käy, mutta täysin vegaanista pekoninkorviketta saa esim pilkkomalla mausteista soijamakkaraa (mm Ekokauppa Ruohonjuuri).


Vegen sieni-pekonipasta! n 20 min / 4 hengelle
Tarvitset:
1 sipulin
1 paprikan (suippo-)
n.250g "pekonia"
1 rasian sieniä(itse käytän Pirkan luomushiitakesieniä , mutta tavalliset herkkusienet ovat ihan OK)
2dl tomaattimurskaa (yrttimaustettu = parhautta)
2dl soijakermaa (Alpro soija, GoGreen)
Valkosipulia maun mukaan (itse käytän jopa 3 kynttä)
Mausteita (suolaa, pippuria, kuivattua basilikaa..)
(1rkl hamppuproteiinia)


Pilko sipuli ja ruskista kullankeltaiseksi öljyssä tai margariinissa. Pilko paprika ja paista yhdessä sipulin kanssa pari minuuttia. Sillä välin pese ja viipaloi sienet, ja lisää ne samalla pekonilihan kanssa. Paista n. 5min. Lisää tomaattimurska ja soijakerma, ja mausta. Itse lisään aina kastikkeisiin hamppuproteiinia (esim CocoVI)varmistaakseni riittävän proteiinin saannin. Jos vaikuttaa liian paksulta, voit lisätä vähän vettä kastikkeeseen. Laita levy pienemmälle ja anna kiehua hiljaa kymmenisen minuuttia. Nauti pastan tai perunamuusin kaverina :)


lähde: oma pää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti