maanantai 12. maaliskuuta 2012

Porkkanasoijalihakastike

Perunamuusia kun jäi reilu annos vielä jäljelle viikonlopun keittiöseikkailuista, päätin tehdä tänään kastiketta, jotta saisin muusin syötyä. Lähtökohtana "mitä mulla on täällä jääkaapissa? Kappas, kaksi kiloa porkkanoita!". 


Porkkanasoijalihakastike
1 sipuli (+öljyä paistamiseen)
n.250-300g soijarouhetta
3 porkkanaa
2 tölkkiä chilimaustettua tomaattimurskaa
2 rkl hamppuproteiinia
Puolikas chili (maun mukaan, valmista chilijauhetta voi myös käyttää)
Mausteita (itselläni valmis taco-mauste, chili-lime-maustesekoitus, timjamia, oreganoa, mustapippuria, paprikajauhetta sekä Himalayan ruususuolaa)


Ruskista sipuli kullankeltaiseksi isolla pannulla, ja keitä soijarouhe pari minuuttia kattilassa (keittoveteen voi laittaa jo suolaa jos haluaa). Lisää pehmeä soijaliha pannulle, paista pari minuuttia. Lisää tomaattimurska ja sotke. Voit huuhtoa sotkuiset tomaattimurskapurkit vedellä ja kaataa tomaattivesi kastikkeeseen, muuten se jää aika paksuksi. Tässä kohtaa voit lisätä hamppuproteiinin jos haluat. Raasta porkkanat suoraan kastikkeeseen (ei turhia tiskejä = ekoystävällistä!). Laske levyn lämpö parilla pykälällä ja anna muhia pari minuuttia. Mausta reilulla kädellä, varsinkin chili on tässä ruuassa mielestäni superherkkua! ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti