maanantai 12. maaliskuuta 2012

Sienisoijamakaronilaatikko

Kuudelle hengelle, valmistusaika puolisen tuntia + 50 min uunissa. 

Pakastettuja suppilovahveroita
tummaa soijarouhetta
1 sipuli
1 l maitoa
3 kananmunaa
1 pss makaronia
n. 150g juustoraastetta
kasvisliemikuutio
mustapippuria, kuivattua basilikaa, valkosipulijauhetta
margariinia vuoan voiteluun


Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Keitä soijarouhetta kasvisliemessä, johon on lisätty muut mausteet. Kuullota silputtu sipuli ja käytä sulatetut suppilovahverot (tai muut sienet) pannulla. Keitä makaronit. Sekoita maito, munat ja 2/3 juustoraasteesta keskenään. Sekoita soijarouhe, sienet ja sipuli sekä makaroni keskenään, ja levitä voideltuun vuokaan. Kaada päälle munamaitojuustosekoitus, ja ripottele pinnalle loput juustoraasteet. Paista uunissa noin 50 minuuttia. 

Reseptini näyttäisivät menevän aina vaan epätarkemmiksi, mutta kun sieniä oli pussissa jonkin verran ja päätin jatkaa juttua soijarouheella taas jonkin verran, niin aika silmämääräisesti menee... Pitäisi ehkä ihan mielenkiinnosta alkaa punnitsemaan ja mittaamaan määriä tarkemmin, kun sain joululahjaksikin keittiövaa'an.

Soijan maustaminen on vielä aika mysteeri, yleensä vaan keitän ne kasvisliemessä, heittelen sekaan ruokaan muuten sopivia mausteita ja toivon parasta. Tiedä sitten olisiko siihen jotain sen jännempiä jippoja olemassa.

Hyvää tästä joka tapauksessa tuli! Siitäkin huolimatta, että kissa onnistui ryöstämään puolet juustosta ennen kuin ehdin raastamaan sitä ruokaan.

Jäin pohdiskelemaan Lunan suosittelemaan hamppuproteiinia, kun usein on kasvissyöjillä nimenomaan proteiinin saaminen vähän kyseenalaista. Sienistä ja soijasta sitä käsittääkseni pitäisi ihan kiitettävästi saada, mutta silloin kun tulee laitettua esimerkiksi meillä paljon tykättyjä kasviswokkeja, niin voisi harkita jotain lisää niihin.

4 kommenttia:

  1. Sienet on ihan parhautta! Mut tosiaan se CocoVIn hamppuproteiinipussi maksoi muistaakseni n. 8€ ja siitä riittää kuiteskin parin viikon aktiiviseen ruuanlaittoon :) Eikä sitä tartte joka ruokaan laittaa tietenkään.

    VastaaPoista
  2. Jep, ilmaista ruokaa jonka kerääminenkin on hauskaa. Mulla on jäljellä enää yksi annos sieniä :(

    Tilasitko sen netistä vai voikohan tuota saada jostain lähempää?

    VastaaPoista
  3. Ekokauppa Ruohonjuuri (heillä myös nettikauppa) ! sitä löytyy myös Punnitse et säästästä, mutta hait sen vissiin jo jostain ;D

    VastaaPoista
  4. Punnitse & säästästä löytyi, muistaakseni 11,45e / 300g. Sieltä minne olit linkin laittanut, oli muistaakseni alle 9e samankokoinen paketti, mutta sieltä tulee sit kuitenkin postituskuluja tms todennäköisesti, niin en sit tiedä tuleeko sen halvemmaksi kuitenkaan.

    VastaaPoista