torstai 1. maaliskuuta 2012

Soijapyörykkäkeitto

Löysin keittokasvissuikele-pakastepussista ohjeet kanakeitolle, jota taas hieman sovelsin. Valitettavasti ehdin heittämään pussit jo roskiin, joten en muista minkä merkkisistä pusseista on kyse. Lopputulos vegaaninen ja aikaa meni puolisen tuntia.


2 kasvisliemikuutiota
vettä niin paljon kuin keittoon haluaa lientä
1 prk kasvirasvasekoitetta
2 pss keittokasvissuikaleita
soijapyöryköitä
vehnäjauhoja tai muuta suurustetta
currya 
mustapippuria, valkosipulijauhetta, timjamia, basilikaa tms
öljyä


Keitä soijapyöryköitä 10 minuuttia kasvisliemessä, johon on lisätty muutkin mausteet. Laita tässä vaiheessa vettä sen verran soijapyörykät peittyy, koska vettä on helpompi lisätä kuin ottaa pois. Koska paketissa lukee että soijapyörykät pitää sekä keittää että paistaa, en ollut ihan varma voiko paistamisen jättää välistä, joten kalastelin soijapyörykät liemestä, paistoin ne pannulla öljyssä ja heitin takaisin liemeen. Lisää kasvissuikaleet ja kasvirasva sekä tarvittaessa vettä sen verran että lientä on tarpeeksi. Lisää osaan vedestä jauhoja tai muuta suurustetta, sekoita tasaiseksi ja lisää keittoon. Keitä pari minuuttia. 

En aina ihan osaa arvioida käyttämiäni määriä esimerkiksi veden, suurusteen, mausteiden tai muiden ainesosien suhteen, kun heittelen niitä aika vapaalla kädellä ja maistelen välissä ja heittelen taas lisää. Soijapyöryköiden määrä oli tällä kertaa arvioitu perusteella "kas, näitä on tämän verran jäljellä".

En yleensä hirveästi perusta keitoista, mutta tästä tuli kyllä hyvää! Annosmäärää en osaa sanoa, mutta paljon. Ehkä 4-6 hengelle, riippuen syöjistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti