sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Vegaaninen perunamuusi!

Perunamuusi on lisuke, joka maistuu monelle mutta tuntuu ehkä liian vaikealta tehdä arkiruokana (ainakin olen itse ollut sitä mieltä, että jo perunoiden keittäminen on pitkä ja työläs prosessi! :D). Tämä ei siis ole missään nimessä totta, eikä siihen tarvita hienoja laitteita tai edes survinta (vaikka sähkövatkain on kuulema mitä mainion survomisväline). Tänään tein ison satsin muusia, josta sain lisukkeen eiliselle pekonisienisoosille, kun pasta ei enää maistunut. Perunamuusi on kaiken lisäksi todella halpa ruoka, sekä helppo tehdä vegaaniystävälliseksi!


Neljän hengen vegaaninen perunamuusi
n.1kg perunoita (jauhoisia)
suolaa (itse käytän Himalayan vuoristoruususuolaa, joka mielestäni maistuu jotenkin...enemmän!)
Reilu nokare margariinia
3-4dl soijamaitoa/soijaruokakermaa (esim Alpron ruokakermankorvike on sopivan juoksevaa ja vähän makeaa, todella hyvää!)


Laita vettä kiehumaan isoon kattilaan, lisää reilusti suolaa keittoveteen. Kuori ja kuutioi perunat. Keitä pehmeäksi! Kaada vesi pois, muussaa perunat valitsemallasi esineellä :D (tavallinen haarukka käy, mutta silloin kannattaa keittää ylipehmeäksi). Lisää margariini ja 3dl soijamaitoa tai laihaa soijaruokakermaa, sotke. Jos koostumus on vielä liian paksua, lisää vielä 1dl s-maitoa tai -kermaa. Nommaa! 


Lähde: pirkan pottupussin resepti mukautettuna

1 kommentti:

  1. 3-4 dl margariinia on tarkoitus olla varmaankin 3/4 dl?

    VastaaPoista